Speler van het Toernooi: Hazard en Buffon rukken op

Reacties

Na ieder EK-duel deelt VI rapportcijfers uit. Op basis daarvan wordt een ranglijst samengesteld van de beste spelers op dit EK. Na de achtste finale is Luka Modric nog steeds de koploper, al wordt zijn regime bedreigd.

Speler van het Toernooi: Hazard en Buffon rukken op

In de persoon van Eden Hazard heeft zich een grote concurrent aangediend voor Modric, die zaterdag met Kroatië werd uitgeschakeld door Portugal. Met onder meer een doelpunt en een assist was de Belgische spelmaker zondag de onbetwiste uitblinker tijdens de achtste finale tegen Hongarije (4-0 winst). Hazard werd beoordeeld met het cijfer 9, waarmee hij zijn stijgende lijn doortrok. De Chelsea-aanvaller begon het toernooi tegen Italië met een 7 en werd nadien beoordeeld met respectievelijk een 7,5 (Ierland) en een 8 (Zweden).

Ook Gianluigi Buffon meldt zich dankzij een 9 in de absolute top van het klassement. De 38-jarige doelman is met Italië nog altijd in de race voor zijn eerste EK-titel. Tegen Spanje (2-0 winst) hield Buffon voor de derde keer dit toernooi zijn doel schoon. Buffon kreeg tijdens het afsluitende pouleduel met Ierland (2-1 verlies) rust en heeft daardoor één beoordeling minder op zijn rapport dan Hazard.

In het VI-klassement zijn alleen spelers terug te vinden die in minstens drie wedstrijden meer dan dertig minuten in actie kwamen. Niet geheel verrassend treffen we in de onderste regionen vooral spelers die met hun land al zijn uitgeschakeld. De rode lantaarn wordt voorlopig gedragen door de Russen Sergei Ignashevich en Aleksandr Golovin met een gemiddelde van 5,17.

EK-statistieken Eden Hazard
Goals 1
Assists 3
Passes 207
Succespercentage passes 88%
Gecreëerde kansen 15
Schoten 4
Schoten op doel 3
Dribbels 28
Succesvolle dribbels 22
Speler van het Toernooi: de top van het klassement
Positie Speler Land Gemiddeld cijfer
1. Luka Modric Kroatië 8,00
2. Eden Hazard België 7,88
3. Gianluigi Buffon Italië 7,83
4. Dmitri Payet Frankrijk 7,67
Giorgio Chiellini Italië 7,67
Emanuele Giaccherini Italië 7,67
7. Thibaut Courtois België 7,50
Éder Italië 7,50
Lukasz Fabianski Polen 7,50
Toni Kroos Duitsland 7,50
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.