Spectaculaire goal Ribéry genoeg voor Bayern

Reacties

Bayern München heeft een rustige middag beleefd op weg naar de Champions League-kwartfinale. Eén doelpunt was genoeg om nummer voorlaatst Eintracht Frankfurt in een eenzijdige wedstrijd aan de kant te zetten (1-0).

Spectaculaire goal Ribéry genoeg voor Bayern

Franck Ribéry had deze week Bayern zijn liefde betuigd. De Franse aanvaller was namelijk niet de steun die hij door de jaren heen had gekregen in de donkere dagen van zijn carrière vergeten. Eindelijk verlost van het blessureleed heeft hij zich nu eindelijk ook weer op het veld kunnen manifesteren voor de Beierse club.

Tegen Eintracht Frankfurt luisterde hij zijn derde basisplaats van dit seizoen op met een weergaloze treffer. Met een halve omhaal scoorde hij in de twintigste minuut nadat de bal na een geblokt schot van Mario Götze voor zijn voeten was gekomen.

De spectaculaire goal was een van de schaarse hoogtepunten van  het eenzijdige duel met Eintracht Frankfurt. Hoewel trainer Pep Guardiola vooraf anders had willen doen geloven, wierp het Champions League-duel met Benfica zijn schaduw al vooruit. Zo werden vleugelaanvallers Kingsley Coman en Douglas Costa gespaard.

Dat bood ook de opening voor Ribéry aan de aftrap te komen. De Franse aanvaller, die vooraf werd geëerd voor het feit dat hij twee weken eerder tegen 1. FC Köln zijn tweehonderdste Bundesliga-duel had gespeeld, greep dus zijn kans.

Dat gold minder voor Mario Götze. De aanvaller, die met het oog op het EK van bondscoach Joachim Löw bij Duitsland het wedstrijdritme krijgt dat hij bij Bayern mist, was tegen Eintracht Frankfurt ook aan de aftrap gekomen. Maar hij kon Guardiola niet overtuigen hem ook te moeten opstellen in de belangrijke wedstrijden, zoals dinsdag tegen Benfica.

Het competitieduel met Eintracht Frankfurt leverde zodoende ook een les voor dat Champions League-duel. Naast de drie punten, waarmee Bayern de status van nummer één van Duitsland handhaafde. De Beierse formaie, dat aantrad zonder de geblesseerde Arjen Robben, heeft met een duel meer een marge van acht punten op Borussia Dortmund. Eintracht Frankfurt, waar Luc Castaignos in de 58ste minuut binnen de lijnen kwam, blijft door de nederlaag voorlaatste in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.