Speciale uitverkiezing voor Bulthuis en Veldwijk in Zuid-Korea

Reacties

Lars Veldwijk en Dave Bulthuis hebben beide een plekje veroverd in het Elftal van het Jaar van de Zuid-Koreaanse K1-League. Suwon FC-spits Veldwijk kwam in 38 officiële duels tot achttien treffers in totaal,  waar verdediger Bulthuis met Ulsan de titel nipt moest laten aan Jeonbuk.

Speciale uitverkiezing voor Bulthuis en Veldwijk in Zuid-Korea
© Pro Shots

Voor de voormalig speler van onder meer SC Heerenveen en FC Utrecht was het het derde seizoen op een rij dat de titel gepakt kon worden gepakt op de laatste speeldag. Bulthuis en zijn teamgenoten kwamen twee punten tekort en slaagden er voor de derde keer op rij niet in de landstitel te pakken. Het contract van de 31-jarige Bulthuis in Zuid-Korea loopt aan het eind van deze maand af. Zijn absolute hoogtepunt in Azië was vorig seizoen. Toen veroverde Ulsan de Aziatische Champions League.

Veldwijk eindigde met Suwon FC op de vijfde plek en kwam twee doelpunten tekort voor de topscorerstitel in de competitie. Deze moest de voormalig speler van kampioen Jeonbuk laten aan Min-kyu Joo, spits van nummer vier Jeju United. Joo maakte zeventien treffers in de K1-League, Veldwijk vijftien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Bulthuis
Meer over D. Bulthuis
Meer L. Veldwijk
Meer over L. Veldwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.