Na weken zonder Nederlandse zege is de eer voor Dave Bulthuis

Reacties

Na bijna twee maanden is er eindelijk weer een Nederlandse profvoetballer die een overwinning heeft kunnen vieren. In de Zuid-Koreaanse K-League deed Dave Bulthuis zaterdag van begin tot eind mee in de 4-0 overwinning van Ulsan Hyundai op Sangju Sangmu.

Na weken zonder Nederlandse zege is de eer voor Dave Bulthuis
© Pro Shots

Het seizoen in Zuid-Korea begon vrijdagmiddag (12.00 uur, Nederlandse tijd) met de wedstrijd tussen regerend landskampioen Jeonbuk Hyundai en Suwon Samsung. Lars Veldwijk ontbrak vanwege een knieblessure bij de thuisploeg en zag zijn 41-jarige concurrent Dong-Gook Lee het winnende doelpunt maken.

In de tweede wedstrijd van het seizoen had Bulthuis een basisplaats bij Ulsan Hyundai. Hij beleefde een fijne start, met een riante overwinning. Jason Davidson (ex-Heracles Almelo en FC Groningen) stond naast Bulthuis in de defensie en Bjørn Johnsen (ex-ADO Den Haag en AZ) kwam bij de thuisploeg nog als invaller binnen de lijnen. Op dat moment stond de eindstand al op het bord.

Bulthuis (29) speelt nu ruim een jaar in Zuid-Korea, nadat Ulsan Hyundai hem in januari 2019 had overgenomen van SC Heerenveen. De wedstrijden in de K-League worden gespeeld in lege stadions en live uitgezonden op YouTube en Twitter. De Zuid-Koreanen hopen op deze manier zo veel mogelijk aandacht te genereren voor de competitiestart, nu er in de rest van de wereld nauwelijks gevoetbald wordt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.