Sparta haalt transfervrije spits Calabro uit Zwitserland

Sparta Rotterdam heeft zich per direct versterkt met Sandro Calabro. Met het aantrekken van Calabro (28) heeft Sparta Rotterdam zijn offensieve opties in de resterende negen reguliere competitieduels vergroot. Doordat hij in januari zijn contract met het Zwitserse FC Sankt-Gallen liet ontbinden, is Calabro per direct inzetbaar.

Sparta haalt transfervrije spits Calabro uit Zwitserland

'Niet alleen in de Jupiler League, ook in de Eredivisie heeft Sandro zich bewezen. Voor Sparta is hij een duidelijke versterking', zegt Sparta-trainer Michel Vonk over de tot medio 2013 vastgelegde speler, die eerder uitkwam voor ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Volendam, Helmond Sport en VVV-Venlo. 'Hij is topfit maar mist nog wedstrijdritme, maar daar gaan we aan werken.'

Calabro's laatste wedstrijd voor FC Sankt-Gallen dateert van december 2010. Dit seizoen had de Zwitserse clubleiding hem, na een afgeketste transfer naar Griekenland, niet ingeschreven.

'Zijn komst geef de selectie een impuls. Maar met Calabro kijkt Sparta ook vooruit naar volgend seizoen', laat Wiljan Vloet, algemeen/technisch directeur, weten. De Rotterdammers zijn momenteel volop in de race voor rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

'Sparta maakt gebruik van gehuurde spelers en er zijn aflopende contracten in de selectie. En mede door het tussentijds vertrek van Joshua John (naar FC Twente, red.) was er ruimte voor een aanvaller.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's