Spanje en Villa op schot in Azerbeidzjan

Spanje heeft een goede generale repetitie afgewerkt op weg naar de strijd om de Confederations Cup. De Spanjaarden waren in een oefenduel met 6-0 te sterk voor Azerbeidzjan.

David Villa eiste een hoofdrol op. De spits, die de afgelopen competitie namens Valencia 28 keer doel trof, liet een loepzuivere hattrick noteren. Villa tekende tussen de 34ste en de 45ste minuut voor de eerste drie treffers.

Ook na rust scoorde Spanje drie keer, zij het dat de doelpunten ditmaal afkomstig waren van drie verschillende spelers. Albert Riera, Daniel Güiza en Fernando Torres zorgden voor de 6-0 eindstand.

Met zijn drie goals tilde Villa zijn totaal voor Spanje naar 28 doelpunten in 44 interlands. De spits, die in de belangstelling staat van Real Madrid, wil zich ook tijdens het toernooi om de Confederations Cup in Zuid-Afrika laten zien.

'Het toernooi mag dan niet hoog staan aangeschreven, maar de deelnemers zijn wel de beste landenploegen van elk continent', vertelde Villa eerder aan FIFA.com. 'De winnaar zal veel aan zelfvertrouwen winnen in de aanloop naar het WK van volgend jaar.'