Spalletti: 'Totti is de Muhammad Ali van het voetbal'

Reacties

Tot wanneer kunnen de Romeinen nog genieten van Francesco Totti? Zolang het antwoord op die vraag niet is gegeven, wordt bij AS Roma ieder groots moment van de aanvoerder alvast gekoesterd. Woensdagavond was het niet anders.

Spalletti: 'Totti is de Muhammad Ali van het voetbal'

De veertigjarige legende begon in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Cesena weer eens in de basis en met succes. Totti besliste het duel in de negentigste minuut uit een door Kevin Strootman versierde strafschop (2-1). Coach Luciano Spalletti kon zijn geluk niet op.

'Of je hem nu op de training, in de tuin met zijn zoon of in de kwartfinale van de Coppa Italia laat spelen; Totti zoekt altijd naar het magische moment. Totti is de Muhammad Ali van het voetbal, want hij gaat altijd voor de knock-out', sprak de Italiaan vol lof over zijn captain.

In het Stadio Olimpico was de toekomst van Totti na afloop weer eens het onderwerp van gesprek. Het contract van de Romein loopt komende zomer af. Totti vond het niet het moment om over zijn toekomstplannen te praten, zo gaf hij aan bij Rai Sport. 'Ik geniet van de komende twee, drie maanden en daarna beslis ik.'

Dat met de grootste moeite was gewonnen van Cesena, momenteel niet meer dan een laagvlieger in de Serie B, maakte de blijdschap er niet minder om bij Totti. Hij zei alvast uit te kijken naar de halve finale tegen Lazio: 'Vandaag ging het alleen om winnen. We zullen er alles aan doen om in de halve finale een goede indruk te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.