Roma haalt opgelucht adem na totale offday Dzeko

AS Roma heeft het gat tot Juventus voorlopig tot een punt gedicht na een zege bij Udinese, die door een offday van Edin Dzeko veel moeizamer tot stand kwam dan nodig. Napoli en Lazio wonnen ook.

Udinese - AS Roma 0-1
Roma kwam in de twaalfde minuut op voorsprong via Radja Nainggolan, die in een keer afrondde na een heerlijke pass over de defensie van Kevin Strootman. Na een handsbal van Marco Faraoni kreeg Roma in de achttiende minuut een strafschop, maar Edin Dzeko (foto) faalde hopeloos door de bal bijna het stadion uit te schieten.

In de tweede helft liet Dzeko een enorme kans op de 2-0 onbenut, deze keer met een kopbal na een voorzet van invaller Francesco Totti. Ondanks die missers van de Bosnische spits, met dertien goals toch een van de meest trefzekere spelers van de Serie A, pakte Roma drie punten in het Noord-Oosten van Italië. Udinese kwam namelijk niet meer langszij. Roma heeft nu 44 punten, slechts een minder dan koploper Juventus, maar die club heeft wel twee duels tegoed. Udinese staat elfde.

Napoli - Pescara 3-1
Napoli maakte kort na rust het verschil. Verdediger Lorenzo Tonelli, die vorige week al trefzeker was in zijn debuutwedstrijd, opende de score door raak te koppen na een corner van Jorginho. Twee minuten later maakte Marek Hamsik er met een volley 2-0 van, maar het doelpunt kwam voor een minstens zo groot deel op het conto van Piotr Zielinski, die de Slowaak met een schitterende pass vrijspeelde.

Dries Mertens, bij absentie van de bijna herstelde Arek Milik weer Napoli-spits, zorgde vijf minuten voor tijd voor de 3-0 na een zelf opgezette aanval. Het slotakkoord was van Pescara, want Gianluca Caprari benutte vlak voor tijd een strafschop. Door de zege blijft Napoli derde, met 41 punten na twintig duels. AS Roma heeft drie punten meer, terwijl Juventus met twee duels minder gespeeld vier punten meer heeft. Pescara staat met Crotone gedeeld laatste.

Lazio - Atalanta Bergamo 2-1
Atalanta nam in de 21ste minuut de leiding via Alessandro Petagna, die uit de draai afrondde op aangeven van Remo Freuler. Sergej Milinkovic-Savic kopte Lazio, waar Stefan de Vrij in de basis stond, in de extra tijd van de eerste helft langszij. Ciro Immobile hielp de Romeinen na rust op 2-1 door een penalty te benutten.

Lazio verstevigt door zijn zege de vierde plaats en heeft een punt minder dan Napoli en vier minder dan Roma. De voorsprong op AC Milan, dat twee duels minder speelde, bedraagt vier punten.