Totti helpt Roma op het nippertje aan kraker tegen Lazio

AS Roma heeft zich ten koste van Cesena voor de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia geplaatst. Clublegende Francesco Totti gaf de doorslag: 2-1.

Totti, veertig jaar en vijf maanden oud inmiddels begon tegen Cesena voor het eerst dit jaar in de basis. Hij kon lang zijn stempel niet drukken tegen de Serie B club, zoals heel Roma moeite had de bezoekers onder de duim te krijgen.

In de 68ste minuut brak Roma eindelijk de ban via Edin Dzeko, die afrondde na goed werk van Stephan El Shaarawy. Vijf minuten later maakte Luca Garritano alweer gelijk na een koddig misverstand in de Roma-defensie. Een verlenging leek het gevolg, maar in extremis gaf Totti vanaf de strafschopstip de doorslag na een overtreding van doelman Federico Agliardi op Kevin Strootman.

In de halve finale speelt Roma tegen aartsvijand Lazio en neemt Juventus het op tegen Napoli.