Hoedt en De Vrij ten koste van Inter naar halve finale

Lazio heeft zich als derde club geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Coppa Italia. De Romeinen wonnen in Milaan van Internazionale: 1-2.

Inter kende een ijzersterke serie onder trainer Stefano Pioli, de opvolger van de op 1 november ontslagen Frank de Boer. De Nerazzurri wonnen hun laatste negen officiële wedstrijden en waren daardoor ook favoriet voor de bekerconfrontatie met Lazio.

Maar de Romeinen, waar Stefan de Vrij en Wesley Hoedt het centrum van de verdediging vormden, zorgden voor een enorme verrassing. Felipe Anderson kopte in de twintigste minuut fraai raak en Lucas Biglia maakte er elf minuten na rust 0-2 van door een strafschop te benutten.

Op dat moment stond Inter met tien man door een rode kaart voor João Miranda, maar een kwartier voor tijd moest ook Lazio met tien man verder toen Stefan Radu zijn tweede gele kaart ontving. Marcelo Brozovic maakte in de 84ste minuut nog wel 1-2, maar verder kwam de thuisclub niet.

In de halve finale speelt Lazio tegen de winnaar van het duel tussen AS Roma en Cesena van woensdagavond. In de andere halve finale staan Juventus en Napoli tegenover elkaar.