Spaanse grootmachten zijn grootverdieners in Europa

Het wereldwijd actieve financiële adviesbureau Deloitte heeft een toptien van meest verdienende clubs in Europa samengesteld. De Spaanse topclubs heersen, Engeland is met liefst vijf clubs vertegenwoordigd.

Spaanse grootmachten zijn grootverdieners in Europa

Real Madrid doorbreekt als eerste club ooit de grens van vijfhonderd miljoen euro, op de voet gevolgd door Barcelona. De Engelse clubs leggen het af tegen de twee Spaanse grootmachten.

Manchester United draait daarbij de meeste omzet met bijna vierhonderd miljoen euro. Nieuw in de toptien, op plek zeven, is Manchester City dat liefst vijf plaatsen is gestegen.Bayern München en de twee Italiaanse clubs AC Milan en Juventus completeren de toptien.

Overigens is er wel een kanttekening te maken bij de samenstelling. Zo staat bijvoorbeeld het Spaanse voetbal liefst vier miljard euro in het rood. De genoemde clubs zullen daarom ook rekening moeten gaan houden met het Financial Fair Play-systeem, waarbij de uitgaven de inkomsten niet mogen overschrijden.

De eerste Nederlandse club in de lijst is de landskampioen. Ajax is ingedeeld als nummer 24 met een omzet van 104 miljoen euro.

De toptien (met de omzet in miljoenen euro's):1. Real Madrid: 512.6 2. Barcelona: 483 3. Manchester United: 395.9 4. Bayern Munchen: 368.4 5. Chelsea: 322.6 6. Arsenal: 290.3 7. Manchester City: 285.6 8. AC Milan: 256.9 9. Liverpool: 233.210. Juventus: 195.4

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's