Southampton vangt gemis Van Dijk op met Cáceres

Reacties

Southampton heeft zich versterkt met Martín Cáceres. De Uruguayaanse verdediger zat sinds zijn vertrek bij Juventus afgelopen zomer zonder club en kon derhalve buiten de transferperiode om worden vastgelegd.

Southampton vangt gemis Van Dijk op met Cáceres

Southampton is de zevende club in de carrière van de 29-jarige Cáceres, die eerder voor Defensor, Villarreal, Recreativo Huelva, Barcelona, Sevilla en Juventus uitkwam.

Sinds 2012 stond hij bij de club uit Turijn onder contract, maar het lukte hem niet de hegemonie van supertrio Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini in de defensie te doorbreken. Desalniettemin speelde Cáceres 110 officiële duels voor De Oude Dame.

Het contract van de Uruguayaan bij Juventus liep afgelopen zomer af, maar werd wegens blessureleed niet verlengd. De verdediger scheurde de achillespees van zijn rechterbeen af en vertrok via de achterdeur bij de Italiaanse kampioen. Sindsdien wist hij nog geen nieuwe club te vinden.

Eerder werd Cáceres in verband gebracht met AC Milan. Van een deal kwam het desalniettemin niet. Southampton bereikte donderdag wel een akkoord met de 69-voudig international. The Saints zaten sinds het vertrek van José Fonte naar West Ham United en de blessure van Virgil van Dijk behoorlijk dun in de centrale verdedigers.

De afgelopen tijd werd het centrale duo van de nummer dertien van de Premier League gevormd door Maya Yoshida en de onervaren Jack Stephens. Met Cáceres, die tot en met het einde van het seizoen tekende, heeft manager Claude Puel een ervaren optie erbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.