Gabbiadini treedt voor twintig miljoen in voetsporen Pellè

Reacties

Southampton heeft eindelijk de langverwachte transfer van Manolo Gabbiadini afgerond. De 25-jarige spits is daarmee verlost van zijn rol op het tweede plan van Napoli. Dat maakt desondanks winst op de Italiaanse aanvaller, die tot 2021 heeft getekend.

Gabbiadini treedt voor twintig miljoen in voetsporen Pellè

Tijdens de alsmaar voortdurende onderhandelingen hield Napoli stug vast aan de vraagprijs van twintig miljoen euro. Zondag leek de deal daarom zelfs af te ketsen, maar Southampton bleek uiteindelijk toch bereid het gewenste bedrag op tafel te leggen. Gabbiadini kost 17,5 miljoen euro en daar kan zelfs nog drie miljoen bovenop komen afhankelijk van het aantal doelpunten dat hij maakt in de Premier League.

Southampton heeft goede hoop dat het er veel zijn, naar het voorbeeld van Graziano Pellè. Voor zijn vertrek naar China scoorde de van Feyenoord overgekomen spits dertig keer voor The Saints, iets wat hem in de Serie A nooit lukte. Dat kan van Gabbiadini niet worden gezegd. Napoli telde twee jaar terug nog 12,5 miljoen neer nadat de zesvoudig international negentien doelpunten had gemaakt voor Sampdoria.

Ook bij Napoli toonde Gabbiadini met 25 goals aan makkelijk te scoren. Een vaste waarde werd de linkspoot in de schaduw van Gonzalo Higuaín en Arek Milik nooit, zelfs niet toen de Pool een knieblessure opliep. In Engeland mag Gabbiadini laten zien een waardig opvolger te zijn van Pellè. Het andere scenario? In één adem worden genoemd met miskoop Dani Osvaldo, die andere landgenoot die voor The Saints speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.