Southampton legt Forster en Ward-Prowse langer vast

Reacties

Southampton heeft zowel het contract met Fraser Forster als dat met James Ward-Prowse verlengd. De doelman blijft tot 2021 verbonden aan de club van manager Ronald Koeman, terwijl Ward-Prowse een zesjarig contract heeft getekend.

Southampton legt Forster en Ward-Prowse langer vast

Met name doelman Forster heeft dit seizoen veel indruk gemaakt. De keeper keerde ijzersterk terug na een zware knieblessure, die hem ruim acht maanden aan de kant hield. De 28-jarige Engelsman kreeg in de eerste zes competitiewedstrijden na zijn rentree geen doelpunt tegen. Concurrent Maarten Stekelenburg nam noodgedwongen op de bank plaats in de tweede seizoenshelft.

De 21-jarige Ward-Prowse komt uit de jeugdopleiding van The Saints en was dit seizoen onder Koeman, die door The Guardian in verband wordt gebracht met Everton, niet zeker van een basisplaats. Mede dankzij veel invalbeurten kwam de Engels jeugdinternational deze jaargang wel tot 32 optredens in de Premier League.

Southampton is als nummer zeven van de Premier League nog volop in de race voor Europees voetbal. De achterstand op nummer zes West Ham United bedraagt twee punten. Southampton speelt op de laatste speeldag thuis tegen Crystal Palace. Een zesde plaats geeft recht op een ticket voor de voorronde van de Europa League, de nummer zeven is afhankelijk van de uitkomst van de FA Cup-finale. Manchester United moet dan in de finale winnen van Crystal Palace.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.