Koeman houdt vizier op Europa door primeur tegen Spurs

Reacties

Vijf dagen na het verspelen van de titel heeft Tottenham Hotspur ook verzuimd zich officieel te verzekeren van een ticket voor de poulefase van de Champions League. Ronald Koeman blijft met zijn eerste zege als manager van Southampton op Spurs (1-2) juist volop in de race voor Europees voetbal.

Koeman houdt vizier op Europa door primeur tegen Spurs

Tottenham was in bijna twee seizoenen de enige Premier League-ploeg waarvan Koeman nog niet had gewonnen. Ook in de vierde ontmoeting met Spurs had Southampton het lastig. Heung-Min Son beloonde de sterke start van de ploeg van manager Mauricio Pochettino al in de zestiende minuut. De Zuid-Koreaan bleef uiterst koel na een steekpass van Érik Lamela en schoot de bal na een dribbel op de achterlijn in het lege doel.

De 68ste competitiegoal van dit seizoen – een clubrecord voor Tottenham sinds de oprichting van de Premier League – was niet genoeg om Southampton op de knieën te krijgen. Dusan Tadic toonde zich regelmatig een plaag voor de Spurs-defensie. De Serviër stond een kwartier na de openingsgoal aan de basis van de gelijkmaker. Steven Davis tikte zijn voorzet bij de eerste paal achter doelman Hugo Lloris, die tot dan toe nauwelijks in actie had moeten komen.

Het tegendeel gold voor Southampton-sluitpost Fraser Forster, maar Premier League-topscorer Harry Kane kreeg de bal net als zijn ploeggenoten maar niet langs zijn collega-international. Omdat Davis in de zeventigste minuut de bal wel beheerst langs Lloris schoot, bleef Tottenham voor de derde keer op rij zonder competitiezege. In theorie kunnen Arsenal en Manchester City ondanks een veel minder doelsaldo en een onderlinge ontmoeting nog langszij komen in de strijd om de CL-tickets.

De kans dat de nummer twee van Engeland het miljoenenbal misloopt, is echter niet heel groot. Koeman moet met Southampton nog vol aan de bak om opnieuw Europees voetbal te halen. De club van Jordy Clasie, Virgil van Dijk, Cuco Martina (zondag allemaal basisspeler) en Maarten Stekelenburg staat zesde met één punt meer dan West Ham United, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Als Manchester United de FA Cup wint, geeft ook de zevende plek toegang tot de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.