Swansea helpt Van Gaal en Koeman met zege op West Ham

Reacties

West Ham United heeft in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden tegen Swansea City, dat genadeloos toesloeg op de counter. Dat is goed nieuws voor Manchester United-manager Louis van Gaal en Southampton-trainer Ronald Koeman.

Swansea helpt Van Gaal en Koeman met zege op West Ham

West Ham United - Swansea City 1-4
Sinds de komst van de Italiaanse manager Francesco Guidolin in januari maakt Swansea City een opmerkelijke opmars mee in de Premier League. Ook West Ham United werd verrast door de tegenaanvallen van de Welshmen.

Tussen de 25ste en 31ste minuut zorgden intikkers van Wayne Routledge en André Ayew ervoor dat Swansea in een zetel kwam. Direct na de hervatting maakte Ki Sung-Yeung de marge nog wat ruimer, waardoor het eigen doelpunt van Stephen Kingsley zonder grote gevolgen bleef. Bafetimbi Gomis verzorgde zelfs nog een passend slotakkoord voor Swansea, waar Leroy Fer het hele duel speelde. Marvin Emnes en Kenji Gorré bleven op de bank.

Door de nederlaag tegen Swansea kan West Ham dinsdag in een onderling gevecht niet meer de vijfde plek overnemen van Manchester United. Van Gaal en consorten hebben een marge van vier punten. Ook Southampton-coach Koeman was ongetwijfeld blij met de stunt van Swansea, want The Hammers staan slechts twee punten los van de zevende positie. Deze plek, die nu nog bezet wordt door Southampton, is alleen goed voor Europa League-voetbal als United de FA Cup wint.

Crystal Palace - Stoke City 2-1
In die finale van het FA Cup-toernooi is Crystal Palace de opponent van United. Palace kan zich daar nu volledig op gaan focussen, want thuis tegen Stoke City werd een langer verblijf in de Premier League veiliggesteld. Twee doelpunten van Dwight Gayle bleken voldoende om een achterstand, opgelopen door een goal van Charlie Adam, om te zetten in een 2-1 overwinning.

Overige uitslag:
AFC Bournemouth - West Bromwich Albion 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.