Solskjaer nuchter over terugkeer op Old Trafford

Reacties

Ole Gunnar Solskjær blijft nuchter als hij dinsdag als manager van Cardiff City op bezoek gaat bij Manchester United, de club waarmee hij zoveel successen vierde.

Solskjaer nuchter over terugkeer op Old Trafford

Solskjær heeft een rijke geschiedenis liggen op Old Trafford. Tijdens zijn elf jaar durend dienstverband bij Manchester United won hij alle mogelijke prijzen. Mede dankzij zijn winnende treffer werd in 1999 de Champions League veroverd. Die goal tegen Bayern München (2-1) maakte een onwaarschijnlijke apotheose in blessuretijd compleet.

Dat doelpunt droeg bij aan de status van clublegende voor Solskjær. Maar dinsdag komt de veertigjarige Noor in een andere hoedanigheid terug op Old Trafford. Sinds 2 januari heeft hij de taak op zich genomen Cardiff City in de Premier League te houden.

De eerste competitiezege laat nog op zich wachten. De eerstvolgende mogelijkheid is dinsdag op Old Trafford, voor Solskjær een plek met persoonlijke herinneringen. Maar de Noor laat zich er niet gek door maken. Een overwinning heeft geen sentimentele waarde: 'Het zijn gewoon drie punten.'

Het winnende doelpunt van Solskjaer in 1999 in de finale van de Champions League tegen Bayern München in Barcelona.
Het winnende doelpunt van Solskjaer in 1999 in de finale van de Champions League tegen Bayern München in Barcelona.

'Ik ben niet te emotioneel. Na mijn testimonial in 2008 was ik dat wel, ook omdat ik zo moe was. Maar dit keer gaat het wel. Je raakt gewend aan de ontvangst door er elf jaar te spelen, je bent gewend aan het publiek. Als ik er ben, dan ga ik er negentig minuten voor plus de blessuretijd', zei Solskjær met een knipoog naar die memorabele finale-avond in 1999 in Barcelona. 

De Noorse oud-international weet uit ervaring dat je Manchester United nimmer kan en mag onderschatten, ook al zijn de resultaten de afgelopen weken teleurstellend geweest. Old Trafford blijft in zijn ogen nog immer een indrukwekkend bastion.

'Natuurlijk speelt de factor angst nog een rol, je gaat toch op bezoek bij de grootste club ter wereld. Maar ik kan me zware thuisnederlagen herinneren waarop een reactie volgde. Dat is Manchester United, dat komt altijd terug.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.