Snelle goal Bazoer voldoende voor zege pover Ajax op Vitesse

Reacties

Ajax heeft aan een bliksemstart voldoende gehad om Vitesse van zich af te schudden. In een weinig spectaculair duel won Ajax nipt: 1-0.

Snelle goal Bazoer voldoende voor zege pover Ajax op Vitesse

Slechts 26 seconden waren er gespeeld toen Riechedly Bazoer de openingstreffer maakte. De negentienjarige middenvelder liet zijn voeten spreken, nadat hij vorige week in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag het mikpunt was geweest van oerwoudgeluiden. Bazoer profiteerde optimaal van een fout van Eloy Room, die een voorzet van Mitchell Dijks niet klemvast kreeg.

Vitesse kwam naar de Amsterdam Arena in de wetenschap dat Frank de Boer als Ajax-trainer vaker tegen Vitesse verloor dan tegen elk ander team in alle competities. Door de snelle achterstand kwamen de Arnhemmers dit keer niet in de buurt van een stunt. Het lukte weliswaar om de opbouw van Ajax te ontregelen, maar fatsoenlijke kansen leverde dit nauwelijks op.

Milot Rashica kreeg voor rust de beste mogelijkheid voor de bezoekers, die na de hervatting niet veel verder kwamen dan een poging van afstand van Marvelous Nakamba. Beide keren kon Jasper Cillessen relatief eenvoudig redding brengen.

Milot Rashica raakte vlak voor rust geblesseerd en keerde in de tweede helft niet terug.
Milot Rashica raakte vlak voor rust geblesseerd en keerde in de tweede helft niet terug.

Ook Ajax kon niet overtuigen. Joël Veltman, die rechtsback moest spelen na het uitvallen van de geblesseerde Kenny Tete, kon niet profiteren van een mooie pass van Bazoer, terwijl een harde knal van Anwar El Ghazi in de slotfase gekeerd werd door Room. Het gebrek aan attractiviteit zorgde soms voor gemor vanaf de tribune, maar de 1-0 zege van Ajax kwam geen moment in gevaar.

Ajax verstevigt met de minimale overwinning de koppositie. Achtervolger PSV, dat zondag FC Twente ontvangt, heeft zes punten minder. Vitesse ziet Heracles Almelo passeren op de ranglijst en staat nu vijfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.