Snel herstel Van Ginkel: 'Het WK zou een bonus zijn'

Reacties

Marco van Ginkel herstelt voorspoedig van de zware knieblessure die hij eind september opliep. De middenvelder van Chelsea bracht onlangs een bezoek aan Ramon Cugat Bertomeu, een befaamde chirurg uit Barcelona.

Snel herstel Van Ginkel: 'Het WK zou een bonus zijn'

'En hij had zelden zo'n voorspoedig herstel gezien. Ik lig heel goed op schema', aldus Van Ginkel in De Telegraaf. De afgelopen zomer van Vitesse overgenomen middenvelder is enorm te spreken over de medische begeleiding bij de Londense club. 'Samen met het feit dat ik lichamelijk topfit was, heeft die ervoor gezorgd dat ik er nu zo goed voor sta.'

Van Ginkel maakt tijdens zijn revalidatie lange dagen bij Chelsea. 'Ik meld me om negen uur op de club, word behandeld, warm me op in de gym of het zwembad en ga daarna met de fysiotherapeut het veld op. Inmiddels kan ik al weer wenden, keren, kappen, draaien en schieten. Eigenlijk mag ik alles doen', constateert hij tevreden.

Met het WK in Brazilië, dat over ruim vier maanden start, houdt Van Ginkel zich echter nog niet bezig. 'Het WK zou een bonus zijn, want ik richt mij alleen op mijn herstel. Mijn belangrijkste doel is weer volledig wedstrijdfit te raken. En als dat op korte termijn lukt, weet je nooit waartoe dat kan leiden', besluit de tweevoudig Oranje international.

Door de blessure speelde Van Ginkel dit seizoen slechts vier wedstrijden voor Chelsea. Twee in de Premier League, één in de Champions League en één in de strijd om de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.