Sneijder wil na bekerfinale met Oranje spelen tegen VS

Reacties

Hoewel hij op 3 juni met Galatasaray de bekerfinale speelt, wil Wesley Sneijder twee dagen later met het Nederlands elftal ook acte de présence geven in de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. De middenvelder is er zeker van dat het Oranje zich plaatst voor het EK 2016 in Frankrijk.

Sneijder wil na bekerfinale met Oranje spelen tegen VS

De Utrechter, die de laatste twee interlands als aanvoerder fungeerde, zal zich pas later aansluiten bij het trainingskamp van het Nederlands elftal. Op 3 juni speelt Galatasaray nog de Turkse bekerfinale tegen Bursaspor. Op 5 juni vindt het oefenduel met de Verenigde Staten plaats.

Hoewel er maar één dag tussen de Turkse bekerfinale en het oefenduel van het Nederlands elftal zit, wil Sneijder beide wedstrijden gewoon spelen. 'Ik ben er best wel ziek van dat het zo kort op elkaar zit, maar ik vlieg direct naar Nederland en sluit me gelijk aan', zo laat hij weten aan FOX Sports. Of de middenvelder dan wedstrijd fit is? 'Als het aan mij ligt wel. Ik wil elke wedstrijd spelen.'

Stand
Sneijder is ervan overtuigd dat de selectie van Hiddink volgend jaar te zien is in Frankrijk. 'Ik heb nooit getwijfeld, wij gaan naar het EK.' Op 12 juni gaat Nederland op bezoek bij Letland voor de volgende kwalificatie-interland. Het zal de start zijn van een reeks wedstrijden die gewonnen moeten worden door de ploeg van bondscoach Guus Hiddink om de eindronde te bereiken. 'Wij willen erheen en dat moet ook, dat zijn wij aan onze stand verplicht', zo stelt de sterspeler van Galatasaray.

In de EK-kwalificatiepoule bevindt Nederland zich momenteel met zeven punten op de derde plaats. Koploper Tsjechië en nummer twee IJsland hebben respectievelijk dertien en twaalf punten. De overige landen zijn Turkije (vijf punten), Letland (drie punten) en Kazachstan (een punt). De nummers een en twee uit elke groep plaatsen zich direct, samen met de beste nummer drie. De overige teams die derde worden, moeten play-offs spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.