VI Opinie: zijn Berghuis en Chery klaar voor het grote werk?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de selectie van het Nederlands elftal voor de duels met de VS en Letland.

VI Opinie: zijn Berghuis en Chery klaar voor het grote werk?

Bondscoach Guus Hiddink heeft tijdens zijn tweede ambtstermijn al veel nieuwe spelers opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar alleen Bas Dost debuteerde in Oranje sinds zijn aanstelling in de zomer van vorig jaar. Ook nu heeft Hiddink weer twee nieuwe namen bij zijn voorselectie zitten.

In de aanval van zijn dertigkoppige groep heeft hij een plek ingeruimd voor Steven Berghuis, die de laatste weken bij AZ de grote man is. Samen met de teruggekeerde Robin van Persie is hij de enige pure linkspoot onder de aanvallers, nu Arjen Robben nog ontbreekt door een kuitblessure. Berghuis is pas sinds de winterstop weer een vaste waarde bij zijn club. Is hij al klaar voor het grote werk?

Op het middenveld werd Tjaronn Chery beloond met een plek in de voorselectie voor zijn goede prestaties met FC Groningen, waarmee hij twee sterke seizoenen kende en onlangs de beker won. Ook Davy Pröpper keert terug in de selectie van Oranje. Omdat Wesley Sneijder vermoedelijk de interland met de VS moet laten schieten (met Galatasaray staat hij na een 4-1 zege op Sivasspor op de drempel van de bekerfinale) lijken de kansen te groeien voor een van deze debutanten. Wie is er verder?

In de verdediging kiest Hiddink voor de PSV'ers Karim Rekik en Jeffrey Bruma, terwijl Terence Kongolo ontbreekt. En ook Virgil van Dijk, die onlangs met Celtic kampioen werd en de League Cup won, is er niet bij. En over ex-Groningers gesproken, had Leandro Bacuna door zijn sterke spel bij Aston Villa niet beloond moeten worden met een selectie?

Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.