Sneijder verontschuldigt zich bij Galatasaray-fans

Wesley Sneijder baalt enorm van de 2-2 op bezoek bij FK Astana in Groep C van de Champions League. De middenvelder van Galatasaray snapt niet hoe zijn ploeg de overwinning uit handen gaf.

'We hadden met 1-2 moeten winnen. Je komt twee keer voor, maar speelt gelijk en dan heb je gewoon iets verkeerds gedaan', reageerde een zichtbaar aangeslagen Sneijder na afloop van de wedstrijd in Kazachstan. Door een enorme fout van Astana-doelman Nenad Eric kwam Galatasaray in de 86ste minuut op 1-2, maar drie minuten later zorgde Lionel Carole met een eigen doelpunt nog voor de gelijkmaker.

Dat zijn ploeg de voorsprong niet over de streep kon trekken, zorgde vooral voor onbegrip bij Sneijder. 'In de Champions League kun je zulke fouten niet maken en we moeten daar nog maar eens goed naar kijken. De omstandigheden? Het was relatief koud en we zijn het niet gewend op kunstgras te spelen, maar de eerste helft was wél goed. Het spijt mij voor de fans.'

Opvallend is dat Sneijders trainer Hamza Hamzaoglu positiever reageerde na de remise. 'We moeten onszelf natuurlijk wel verbeteren. We moeten deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten. Het is moeilijk te voorspellen wat er in deze poule gaat gebeuren, want iedereen kan van elkaar winnen.'

Benfica, dat in de derde speelronde op bezoek komt bij Galatasaray, is na twee wedstrijden koploper in Groep C met zes punten. Atlético Madrid heeft er drie, terwijl FK Astana net als Galatasaray één punt heeft.