Sneijder loopt koppositie mis door bizarre slotfase

Galatasaray heeft op meerdere fronten schade opgelopen bij Rizespor. Na twee spelers met een blessure verloor de ploeg van Wesley Sneijder ook de wedstrijd nog in blessuretijd (4-3).

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Galatasaray. Sneijder zette de bezoekers op voorsprong met een vlammend schot van iets buiten de zestien, maar daarna begon de ellende voor de ploeg van trainer Hamza Hamzaoglu. Zowel Selçuk Inan als Hakan Balta moest zich met een blessure laten vervangen en tussendoor had Mehmet Akyüz op aangeven van Teddy Chevalier (ex-RKC Waalwijk) de gelijkmaker op het bord gezet. En het werd nog erger voor Cim Bom Bom toen Akyüz de ruststand op 2-1 bepaalde.

Ver in de tweede helft leek Galatasaray echter alsnog orde op zaken te stellen. Eerst was het Lukas Podolski met de gelijkmaker, waarna Sneijder met een assist belangrijk was bij de 2-3 van Olcan Adin. Umut Bulut zag in de slotfase rood (tweemaal geel), waarna het compleet misging voor het elftal van Sneijder. Eerst maakte Leonard Kweuke in de tweede minuut van de blessuretijd gelijk, waarna Deniz Kadah drie minuten later ook nog 4-3 maakte.

Galatasaray heeft nu 21 punten, evenveel als Fenerbahçe en twee minder dan Besiktas. Die ploegen komen zondag echter nog in actie, tegen respectievelijk Konyaspor (thuis) en Bursaspor (uit).