Ontevreden Sneijder: 'Die gasten konden alles maken'

Dankzij een voorzet van Wesley Sneijder hield Galatasaray op de valreep nog een punt over aan de derby op bezoek bij Fenerbahçe (1-1), maar tot tevredenheid bij de Oranje-international leidde dat niet. De 31-jarige spelmaker ergerde zich bovendien aan de arbitrage.

Bij een overwinning had Galatasaray in ieder geval voor even bovenaan gestaan in de Turkse Süper Lig. In plaats daarvan kan koploper Besiktas verder afstand nemen als het maandagavond wint in het uitduel met Antalyaspor. 'Tevreden? Ik? Nee! Ik kwam hier voor de overwinning', reageerde Sneijder daarom tegenover De Telegraaf na het eerste puntenverlies van Cim Bom Bom sinds vier duels.

De ploeg van Robin van Persie kwam in de 37ste minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Diego. Pas zeven minuten voor tijd deed Galatasaray iets terug via Olcan Adin. 'Op basis van de kansen was een gelijkspel misschien verdiend. Maar als we hier een keer konden winnen, was het nu wel', vervolgde Sneijder. 'We wilden meer. Dat zat er na de 1-1 ook in, maar helaas…'

Verschrikkelijk
Daarmee doelde Sneijder ook op de arbitrage, die volgens de ex-speler van Ajax, Real Madrid en Internazionale werd beïnvloed door de atmosfeer. 'Het was verschrikkelijk. Niet alleen had de 1-0 nooit mogen worden goedgekeurd, maar ook daarna waren er een paar bepalende momenten. Die actie op mij (van Souza, red.) was gewoon direct rood. Die gasten konden alles maken.'

'En dan krijg je in de slotfase nog een penaltymoment met Burak Yilmaz. De verdediger ging totaal niet voor de bal. Dan kun je hem geven. In zo'n heksenketel is het moeilijk beslissingen te nemen, maar hij had meer voor ons moeten fluiten dan hij vandaag heeft gedaan', aldus Sneijder, die na negen duels nu twee goals en twee assists achter zijn naam heeft staan.