Sneijder helpt Galatasaray aan punt tegen Van Persie

Reacties

Mede dankzij een puntgave voorzet van Wesley Sneijder hebben Galatasaray en Fenerbahçe elkaar in evenwicht gehouden. De Nederlander assisteerde bij de late 1-1 van Olcan Adin.

Sneijder helpt Galatasaray aan punt tegen Van Persie

De altijd beladen stadsderby werd in de 37ste minuut opengebroken door Diego. Galatasaray-doelman Fernando Muslera tikte een voorzet voor de voeten van de Braziliaan, die vervolgens de openingstreffer eenvoudig in het lege doel schoot.

Waar Sneijder sinds zijn entree begin 2013 uitgroeide tot steunpilaar bij Galatasaray, ondervindt collega-international Van Persie in zijn eerste maanden op Turkse bodem meer turbulentie. Trainer Vítor Pereira heeft naast Van Persie ook de beschikking over Fernandão, die de Europa League-wedstrijd tegen Ajax (1-0) besliste en ook regelmatig speeltijd krijgt in de punt van de aanval.

Van Persie lijkt echter op weg de concurrentiestrijd met de Braziliaan in zijn voordeel te beslissen. De van Manchester United overgenomen routinier verscheen bij de laatste drie wedstrijden van de Turkse topclub iedere keer aan de aftrap. Van Persie had voorafgaand aan de topper tegen Sneijder en co vier competitietreffers achter zijn naam staan en in dat aantal kwam tegen Galatasaray geen verandering.

De 32-jarige steraankoop moest na ruim een uur zijn plaats aan Fernandão afstaan en zag vanaf de bank hoe de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Uit een perfecte voorzet van Sneijder kopte invaller Olcan Adin de 1-1 het Fenerbahçe-doel in. Door die eindstand ontlopen de Turkse grootmachten elkaar op de ranglijst ook nauwelijks. Beide clubs beschikken over achttien punten, maar Galatasaray mag zich vanwege een beter doelsaldo voorlopig de nummer twee van de Turkse Süper Lig noemen. Koploper Besiktas kan de voorsprong van één punt maandag op bezoek bij Antalyaspor uitbreiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.