Sneijder leidt Galatasaray naar winst in openingswedstrijd

Galatasaray is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. Tegen Gaziantepspor wees Wesley Sneijder zijn ploeg de weg naar een 2-1 zege met een doelpunt in de openingsfase.

De door Oranje-bondscoach Louis van Gaal gepasseerde Sneijder opende de score in de achtste minuut van de wedstrijd. Spits Burak Yilmaz bediende de middenvelder, die vanuit een moeilijke hoek de bal onder doelman Zydrunas Karcemarskas door schoot. Sneijder stond de volle negentig minuten in het veld.

De landskampioen verzuimde het duel in de eerste helft te beslissen. Pas zes minuten na rust viel de tweede  Galatasaray-treffer. Ditmaal was Burak Yilmaz zelf trefzeker: hij mikte raak vanaf de strafschopstip. Een kwartier voor tijd deed Muhammet Demir namens Gaziantepspor nog wat terug. Sneijder kreeg in de slotminuut nog een gele kaart.

Sneijder en Galatasaray voegen zich door de winst bij een zevental Turkse clubs dat ook hun eerste competitiewedstrijd won. Volgende week zondag vervolgt Cimbom het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Bursaspor.