Kopbal Drogba bezorgt Galatasaray Turkse Super Cup

Landskampioen Galatasaray heeft ten koste van Fenerbahçe beslag gelegd op de Turkse Super Cup. Didier Drogba maakte in de verlenging de winnende goal (1-0) met een rake kopbal.

Tijdens de Turkse ouverture van het nieuwe seizoen startten Wesley Sneijder, Nordin Amrabat en Dirk Kuijt allen in de basis. Voor rust was Drogba namens Galatasaray het dichtst bij de openingstreffer. Nadat een schot van Sneijder gekeerd was door een verdediger, kreeg de Ivoriaanse spits een open kans. Hij verzuimde echter te profiteren en schoof de bal op een meter van de doellijn tegen een Fenerbahçe-verdediger aan. De club van Kuijt kwam voor rust niet verder dan een kleine mogelijkheid voor Moussa Sow.

In de tweede helft nam Sneijder zijn elftal steeds meer bij de hand. Met een vlammend afstandsschot opende de door bondscoach Louis van Gaal niet opgeroepen spelmaker bijna de score, maar Fehmi Günok voorkwam met een mooie redding een doelpunt.

Bruno Alves, een van de zomeraanwinsten van Fenerbahçe, eiste vervolgens een negatieve hoofdrol voor zich op. De Portugese verdediger kwam tot tweemaal toe gevaarlijk invliegen met een tackle en werd vervolgens met twee gele kaarten – en dus rood – naar de kleedkamer gestuurd. Het was sowieso geen vriendelijke wedstrijd, getuige de negen gele kaarten die scheidsrechter Bülent Yildirim trok.

Daarna werden de ruimtes voor Galatasaray steeds groter, maar de aanvallers verzuimden lang een treffer te maken. Uiteindelijk brak Drogba in de tiende minuut van de verlenging de ban, met een mooie kopbal. Daarna leefde Fenerbahçe weer op, maar de lat voorkwam een gelijkmaker van Sow.