Invaller Sneijder en Drogba loodsen Gala langs Arsenal

Galatasaray heeft in de strijd om de Emirates Cup met 2-1 gewonnen van organisator Arsenal. Wesley Sneijder en Didier Drogba hadden als invallers een hoofdrol in de overwinning van de Turken.

Galatasaray begon met een aantal B-spelers in de basis, omdat ze gisteren ook al een oefenduel hadden afgewerkt. Hierdoor begon Sneijder, net als Drogba, op de bank. Voor Nordin Amrabat was er wel een basisplaats weggelegd.

In de eerste helft domineerde Arsenal de wedstrijd. In de 38ste minuut beloonde Theo Walcott het veldoverwicht met een doelpunt. Na een afgeslagen corner probeerde hij de bal vanaf links voor te zetten, maar zijn voorzet vloog over alles en iedereen heen en belandde in het doel.

Na rust kwamen Drogba en Sneijder het veld in, waarna Galatasaray het heft in handen nam. Een kwartier voor tijd maakte Drogba de gelijkmaker, nadat de scheidsrechter de bal gemakkelijk op de stip had gelegd. In de 88ste minuut bediende Sneijder de Ivoriaan met een weergaloze pass, waarna Drogba de eindstand op 1-2 bepaalde. Dankzij de overwinning op Arsenal is Galatasaray tevens eindwinnaar van de zesde editie van de Emirates Cup.