Kortom – Arsenal-Napoli gelijk, Sneijder wint van Porto

Een doorlopende rubriek op de website van Voetbal International. In onderstaand overzicht lees je een korte weergave van nieuwtjes uit de mondiale en de vaderlandse voetbalwereld.

• Arsenal heeft in een oefenduel met 2-2 gelijkgespeeld tegen Napoli • Lorenzo Insigne en Goran Pandev scoorden voor de Napolitanen, die daarmee een 0-2 voorsprong namen • In de laatste twintig minuten trokken Olivier Giroud - met een omhaal - en Laurent Koscielny de stand gelijk • Lukas Podolski zag zijn penalty gekeerd worden door doelman Pepe Reina •

• Galatasaray heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Porto met 1-0 gewonnen • De Portugezen kregen voor rust twee strafschoppen, maar Lucho González en Jackson Martínez faalden beiden vanaf de stip • Na rust kreeg ook Galatasaray een strafschop, waaruit Felipe Melo de winnende goal maakte • Wesley Sneijder startte bij de Turken in de basis •

Clint Dempsey keert terug naar zijn vaderland, de Verenigde Staten • Hij gaat in de MLS waarschijnlijk spelen voor Seattle Sounders • Een jaar geleden betaalde Tottenham Hotspur nog 7,5 miljoen euro om Dempsey over te nemen van Fulham • De Amerikaanse middenvelder speelde 29 duels voor The Spurs waarin hij zeven doelpunten maakte •

• Liverpool heeft het oefenduel tegen Olympiakos Piraeus met 2-0 gewonnen • Joe Allen en Jordan Henderson scoorden voor The Reds • Het oefenduel was een testimonial voor Steven Gerrard, die nu tien jaar aanvoerder is en in 2004 een schitterend doelpunt maakte tegen de Grieken • Gerrards oud-ploeggenoten Jamie Carragher en Robbie Fowler, die beiden reeds hun kicksen aan de wilgen hebben gehangen, maakten ook hun opwachting •

Nolan Roux is voor drie duels geschorst, nadat hij tijdens een oefenduel naar de Belgische scheidsrechter Nicolas Laforge gespuugd had • Lille was bang dat de aanvaller een schorsing van negen maanden zou krijgen • Roux ontkent dat het een bewuste actie was • Hij wilde naar de grond spugen, maar zag daarbij de scheidsrechter over het hoofd, luidt zijn lezing •

Leon Barnett heeft voor drie jaar getekend bij Wigan Athletic • Hij komt over van Norwich City • Het betekent een stap terug voor de verdediger, omdat Norwich volgend seizoen uitkomt in de Premier League, terwijl Wigan in het Championship gaat spelen • Eerder bewandelde aanvaller Grant Holt dezelfde weg •