Van Gaal: 'Ik hoop dat Sneijder deze wedstrijd heeft gezien'

Louis van Gaal was goed gestemd na het gelijkspel in de vriendschappelijke interland in en tegen Portugal (1-1). De bondscoach van het Nederlands elftal bleef opnieuw ongeslagen tegen een tegenstander van formaat.

'We hebben al heel lang niet verloren', constateerde Van Gaal na afloop tegenover SBS6. 'Als je tegen Duitsland, Italië en Portugal niet verliest, doe je het goed. Toch vond ik ons een jaar geleden tijdens de nederlaag in en tegen België beter spelen dan vandaag.'

'In de eerste helft hadden we de bal beter moeten laten gaan', vervolgde Van Gaal. 'Want voor rust gaf Portugal veel ruimte weg, zeker op het middenveld. Dat hebben we niet goed gedaan. We hadden meer de wisselpass moeten gebruiken, dat hebben we verzuimd. Maar in de eerste helft hebben wij net zoveel kansen gehad als Portugal en gescoord.'

Kaarsje
'In de tweede helft waren we heel slecht in balbezit, maar bij sommige spelers ging het kaarsje uit. Ik kon niet te veel meer wisselen, had alleen nog verdedigers op de bank zitten. Die speelden uiteindelijk erg goed.' Ook over debutant Paul Verhaegh was hij te spreken. 'Hij was goed, maar had mazzel. Hij kon Cristiano Ronaldo overlaten aan Stefan de Vrij, die ook sterk speelde.'

Wesley Sneijder behoorde niet tot de selectie, maar is nog wel in beeld bij Van Gaal. 'Ik hoop dat Sneijder de wedstrijd heeft gezien, maar ik hoef hem niets te zeggen. Dat heb ik in mei en juni al gedaan. Als hij fit is en in vorm, kan ik waarschijnlijk niet om hem heen. Maar je hebt ook Rafael van der Vaart, Adam Maher, Marco van Ginkel en Geroginio Wijnaldum voor zijn positie.'