Smit ziet handhaving Heracles als beloning voor beleid

Reacties

Dat Heracles Almelo door de 1-3 overwinning van zaterdag bij NAC Breda zeker is van handhaving, ziet voorzitter Jan Smit als uitvloeisel van het gevoerde beleid.

Smit ziet handhaving Heracles als beloning voor beleid

Nadat de eerste vier wedstrijden van dit seizoen verloren waren gegaan, nam de club eind augustus afscheid van trainer Jan de Jonge. De jeugdige assistent-coach John Stegeman (38) loodste Heracles vervolgens in 28 duels, waarin de ploeg 34 punten pakte, in veilige haven.

Smit: 'We stuitten destijds op veel scepsis, omdat we ons lot in handen legden van een jonge, onervaren trainer. Maar we hadden vertrouwen in Stegemans kwaliteiten. Bovendien, telt de ervaring van directeur Nico-Jan Hoogma en mij niet mee? We gaan komende zomer voor het elfde seizoen op rij de Eredivisie in. Je kunt niet elf keer geluk hebben, dit is een kwestie van beleid. We zijn niet in paniek geraakt, hebben in de winterstop niet lukraak nieuwe spelers aangetrokken en zijn blijven vasthouden aan onze koers', aldus de preses van Heracles, dat op korte termijn de contractverlenging van Stegeman wereldkundig zal maken. De club maakte al wel de rentree van clubman Hendrie Krüzen als assistent bekend. Hij tekende voor drie jaar en komt over van Vitesse.

Uitverkocht
Nu Heracles zo goed als zeker is van handhaving in de Eredivisie, gaat de club zich richten op het vol krijgen van het vernieuwde stadion. Heracles bouwt het huidige Polman Stadion uit tot een thuishaven met ruim twaalfduizend zitplaatsen en hoopt volgend seizoen bij thuisduels het bordje uitverkocht op de deur te kunnen hangen.

'Toen we in 2012 de bekerfinale speelden, gingen er twintigduizend fans mee naar De Kuip', herinnert Smit zich. 'Toen de spelersbus na de wedstrijd bij NAC midden in de nacht in Almelo aankwam, werd die opgewacht door vijftienhonderd supporters. De club leeft enorm. We moeten nu alles op alles zetten om het stadion vol te krijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.