Glazen bol laat uitblinker Linssen niet in de steek

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 32ste speelronde is dat Heracles-aanvaller Bryan Linssen.

Glazen bol laat uitblinker Linssen niet in de steek

'Ik denk dat ik morgen ga scoren.' De afsluitende training van Heracles Almelo was op vrijdag amper voorbij, of Bryan Linssen sprak vol bluf zijn verwachtingen uit voor het cruciale uitduel met NAC Breda.

Een degradatiekraker in optima forma. Veel spanning, veel strijd, maar ook veel fouten. De glazen bol van de grillige aanvaller werkte naar behoren. Al na zestien minuten dacht hij niet na op de rechterhoek van het strafschopgebied, maar liet hij zijn intuïtie vol opportunisme het werk doen. Het resultaat was een vlammend schot, gevolgd door kinderlijk gegrabbel van Jelle ten Rouwelaar.

De NAC-doelman was in Breda niet de enige speler die door Linssen werd omgedoopt tot lachwekkende figurant in zijn show. Terwijl de thuisploeg vol wanhoop op jacht ging naar de gelijkmaker, snelde de Limburger twintig minuten voor tijd langs Kenny van der Weg en gaf hij medespeler Jaroslav Navratil een niet te missen kans: 1-3.

Wat volgde was een groot feest, met lijfsbehoud als bekroning. 'Het was net carnaval in de kleedkamer', vertelde Linssen na afloop. 'Iedereen dansen, zingen en schreeuwen. Geweldig!'

Op het moment dat de uitblinker zijn bewondering uitsprak, werd de spelersbus van Heracles volgeladen met kratten bier. De Tukkers zijn veilig en dat mag iedereen weten. Met dank aan een opportunistisch rommelaartje uit Limburg.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.