Sluwe vos Adúriz helpt Bilbao aan opmars

Reacties

Met twee goals heeft Aritz Adúriz een groot aandeel gehad in de 3-0 thuiszege van Ahtletic de Bilbao op Sporting Gijón. Door de winst stijgen de Basken niet alleen flink, maar geeft de 34-jarige goalgetter zijn uitstekende seizoen een vervolg.

Sluwe vos Adúriz helpt Bilbao aan opmars

Na een half uur viel het eerste doelpunt toen Markel Susaeta een voorzet van Iñaki Williams eenvoudig kon binnenglijden. Op slag van rust verdubbelde Adúriz die marge, al had hij daar wat moeite mee. Na een overtreding van Omar Mascarell kreeg Bilbao een strafschop, die aanvankelijk gemist werd door de spits. In de rebound tekende Adúriz met een knal wel voor de 2-0.

Halverwege het tweede bedrijf was het helemaal gedaan met de laatste hoop van de Spaanse nummer zestien. Adúriz schoot tegendraads zijn zevende goal in negen competitieoptredens binnen. Hij hoeft daarmee alleen Neymar voor zich te dulden op de topschutterslijst. De Braziliaan van Barcelona scoorde acht keer. Net als Adúriz vonden ook Luis Suarez (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Nolito (Celta de Vigo) zeven keer het net in de Primera División.

Door de scoringsdrift van Adúriz, die in zeventien officiële duels al op veertien treffers staat, rukt Bilbao op van de zeventiende naar de twaalfde plek. De Europa League-tegenstander van AZ, dat in Alkmaar de koploper van Groep L met 2-1 versloeg, heeft nu 11 elf punten en lijkt de onderste regionen achter zich te laten. Voor Adúriz was het al de derde keer dit seizoen dat hij twee keer of meer scoorde. Tegen Barcelona beleefde hij met een hattrick in de strijd om de Supercopa zijn hoogtepunt, terwijl ook FC Augsburg en Getafe een dubbelslag van de spits moesten slikken.

Voor AZ is het te hopen dat de Basken de clubtopscorer op 10 december bij het weerzien opnieuw aan de kant houden. In Alkmaar werd de spits immers gespaard en had hij als invaller slechts twaalf minuten, van de in totaal 27, nodig voor de aansluitingstreffer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.