Slordig Feyenoord loopt averij op in Breda

Het is Feyenoord niet gelukt om zijn plek in de topdrie te verstevigen. Op bezoek bij NAC Breda kwam de zeer slordige ploeg van Ronald Koeman niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord kreeg in de negende minuut zijn eerste kans via Graziano Pellè, maar de kopbal van de Italiaan na een voorzet van Miquel Nelom werd gekeerd door Jelle ten Rouwelaar. Die gemiste kans was symbolisch voor de wedstrijd die Feyenoord in Breda speelde. De Rotterdammers controleerden het duel zonder overigens heel goed te spelen, maar gingen ontzettend slordig om met hun mogelijkheden.

De treffer van Daryl Janmaat, die de aanval zelf opzette, na 25 minuten vormde daarop de uitzondering. De rechtsback had een combinatie met Lex Immers in gedachten, maar die liet de bal slim doorrollen richting Pellè, waardoor de NAC-defensie op het verkeerde been kwam te staan. Pellè gaf de bal vervolgens mee in de loop van Janmaat, die in de verre hoek afrondde.

Acht minuten voor de pauze kwam NAC langszij. Er ontstond chaos in de Rotterdamse doelmond na een schot van Anouar Hadouir op de lat. Nelom pareerde de daaropvolgende knal van Danny Verbeek met zijn arm, met een strafschop tot gevolg. Rydell Poepon schoot vanaf elf meter raak. Tien minuten na de rust hielp Pellè weer een enorme kans om zeep. Janmaat bracht de frontman prachtig in stelling, maar de Italiaan gaf nauwelijks richting aan zijn kopbal, waardoor Ten Rouwelaar simpel kon keren.

Naarmate de tweede helft vorderde kreeg Feyenoord steeds minder grip op NAC en begon het steeds slordiger te voetballen. Een van de weinige doelpogingen van de Rotterdammers in die fase, een vrije trap van invaller John Goossens, werd gekeerd door Ten Rouwelaar. Zeven minuten voor het einde moest NAC met tien man verder, toen de pas ingevallen Stipe Perica rood kreeg na een harde tackle op Janmaat. Ook tegen tien man wist Feyenoord het verschil niet te maken, ondanks een mogelijkheid voor Immers, want Ten Rouwelaar was als zo vaak de sta-in-de-weg.

Door de remise kan koploper Ajax zijn voorsprong op nummer drie Feyenoord uitbreiden naar zeven punten. Ajax trapt om 16.30 uur af tegen SC Heerenveen. FC Twente heeft drie punten meer dan Feyenoord en ontvangt de formatie van Koeman volgende week in de Grolsch Veste.