Slechts twee spitsen vergezellen Medunjanin naar WK

Reacties

Safet Susic heeft zijn 24-koppige voorselectie voor het WK-debuut van Bosnië-Herzegovina bekend gemaakt. Opmerkelijk genoeg neemt de Bosnische bondscoach met Edin Dzeko en Vedad Ibisevic maar twee centrumspitsen mee. Het duidt erop dat Susic de aanvallende speelstijl van de kwalificatiereeks tijdens het WK overboord gooit.

Slechts twee spitsen vergezellen Medunjanin naar WK

Op weg naar de eerste plaats in Groep G namen Ibisevic en Dzeko nog achttien van de dertig doelpunten voor hun rekening, maar Susic liet tijdens de voorbije interlands al doorschemeren te opteren voor twee controlerende middenvelders en slechts één spits: Dzeko. Dat alles met het oog op de zware openingswedstrijd op het WK tegen Argentinië, dat op 15 juni de eerste tegenstander is. Verder wachten in Groep F Nigeria en Iran.

Medunjanin
Voormalig AZ-speler Haris Medunjanin zit zoals verwacht ook bij de Bosnische voorselectie, waarin dus nog slechts één speler moet afvallen. Medunjanin, tegenwoordig uitkomend in Turkije voor Gaziantepspor, komt in aanmerking voor een plek op het middenveld. Gedurende de kwalificatiereeks was hij in acht van de tien duels basisspeler.

Verder valt op dat veel van de Bosnische internationals, net als Medunjanin, uitkomen in een buitenlandse competitie. Reservedoelman Asvir Avdukic is de enige die in eigen land onder contract staat, hij speelt voor FK Borac Banja Luka. Liefst zes spelers uit het keurkorps van Susic zijn dit seizoen actief in de Duitse Bundesliga.

Dat Susic 24 spelers heeft opgroepen, heeft vooral te maken met de enkelblessure van rechtsback Mensur Mudjza. Hij heeft daardoor sinds eind maart al geen wedstrijd meer gespeeld, maar is bijna hersteld. Uiterlijk op 2 juni moet de definitieve selectie van 23 spelers zijn doorgegeven. Op 30 mei oefenen de Bosniërs tegen Ivoorkust, op 6 juni treffen ze Mexico.

Doel
Verdediging
Middenveld
Aanval
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.