Nederlagen voor Griekenland, Ghana en Bosnië

Reacties

Drie maanden voor de start van het WK in Brazilië ondergaan de deelnemers van de mondiale eindronde woensdagavond een eerste test. Voor Griekenland, Bosnië-Herzegovina en Ghana liep de eerste interland van 2014 uit op een teleurstelling.

Nederlagen voor Griekenland, Ghana en Bosnië

Griekenland – Zuid-Korea 0-2
Griekenland verloor woensdag in Stadio Karaiskakis, het stadion van Olympiakos Piraeus, voor het eerst in vier jaar weer een interland op Griekse bodem. Op 3 maart 2010 was Senegal met 2-0 te sterk, woensdag won Zuid-Korea – eveneens present op het WK – met dezelfde cijfers dankzij goals van Jong-Woo Park en Heung-Min Son.

Op het komende WK kunnen beide landen elkaar op z'n vroegst in de kwartfinale tegenkomen. De Grieken zitten in Groep C met Colombia, Ivoorkust en Japan. Zuid-Korea neemt het in Groep H op tegen België, Algerije en Rusland.

Montenegro – Ghana 1-0
Ghana beleefde eveneens een valse start richting de derde opeenvolgende WK-deelname op rij. The Black Stars reikten in 2006 bij hun WK-debuut nog tot de achtste finale en strandden vier jaar geleden pas in de kwartfinale tegen Uruguay. Woensdagavond verloren Vitesse-speler Christian Atsu en zijn ploeggenoten echter van Montenegro, dat Dejan Damjanovic een vroege penalty zag benutten. In november bewees Ghana juist nog in uitstekende vorm te zijn door Egypte in de Afrikaanse play-offs overtuigend uit te schakelen (6-1, 1-2).

Bosnië-Herzegovina – Egypte 0-2
Datzelfde Egypte won woensdag in Innsbruck verrassend van WK-debutant Bosnië-Herzegovina. De Bosniërs eindigden tijdens de Europese kwalificatiereeks nog bovenaan in Groep G ten koste van Griekenland, maar konden dat resultaat geen bijval geven tegen Egypte. Voor De Farao's scoorden Mohamed Nagy Gedo en Chelsea-vleugelpits Mohamed Salah. Bij Bosnië speelde ex-AZ'er Haris Medunjanin de volledige wedstrijd mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.