Man City neemt lastige horde Everton dankzij Dzeko

Everton heeft de eigen aanhang en die van rivaal Liverpool geen plezier kunnen doen met een overwinning op Manchester City, dat door de 2-3 zege vrij zicht heeft op de Engelse titel.

Na de nederlaag van Liverpool tegen Chelsea had City vorige week onverwachts de beste papieren in de strijd om de Engelse titel. Drie overwinningen in de laatste drie duels zouden genoeg zijn om op eigen kracht het kampioenschap binnen te halen.

Van het resterende programma was het bezoek aan Goodison Park de op voorhand lastigste opgave in vergelijking met de duels met Aston Villa en West Ham United. Dat bleek ook, want na elf minuten kwam Everton op voorsprong door een schitterende treffer van Ross Barkley.

De Engelse international schoot de bal van twintig meter buiten bereik van doelman Joe Hart in de verre hoek van het doel van City. Het antwoord van de gasten liet niet lang op zich wachten. Aan het werk gezet door Yaya Touré maakte Sergio Agüero de 1-1 door keeper Tim Howard in de korte hoek te passeren.

Man City ging zelfs met een voorsprong rusten dankzij Edin Dzeko (foto), die kort voor rust met een fraaie kopbal voor de 1-2 tekende. Koud begonnen aan de tweede helft deed de international van Bosnië-Herzegovina weer van zich spreken. Op aangeven van Samir Nasri besliste hij met een intikker de wedstrijd op Goodison park. De aansluitingstreffer van Romelu Lukaku na ruim een uur kreeg namelijk geen vervolg.

Manchester City is door de zege op gelijke hoogte gekomen met koploper Liverpool, maar gezien een beduidend beter doelsaldo (+59 tegen +50) lijken twee overwinningen zekerheid te bieden om Manchester United af te lossen als kampioen.