Slechte start duwt Roda toch weer richting transfermarkt

Reacties

Tijdens de komende transferperiode zou Roda JC de beurs gesloten houden, zo was lang het verhaal van technisch directeur Ton Caanen. De club was de voorbije jaren tijdens het winkelseizoen steevast goed voor een karrevracht nieuwkomers.

Slechte start duwt Roda toch weer richting transfermarkt

Afgelopen zomer kwam weer een nieuw elftal naar Kerkrade, waarna Caanen een winter zonder reparatiewerk aankondigde. Nu staat Roda laatste en is één probleem overduidelijk: de bal tegen de touwen krijgen wil maar niet lukken. Met een schamele zes goals in dertien duels is Roda de minstscorende ploeg van het betaald voetbal.

Trainer Yannis Anastasiou pleitte al eerder voor meer stootkracht, zijn wens lijkt vervuld te worden. 'In de eerste week van december maken we de balans definitief op en kijken we wat mogelijk is', zegt Caanen. 'Maar het is duidelijk dat onze spitspositie versterking kan gebruiken. Maar we gaan absoluut niet weer een groot aantal spelers erbij halen. Dat is niet nodig en we hebben de ruimte niet.'

De afgelopen zomer aangetrokken spitsen maakten stuk voor stuk nog geen indruk. Nestoras Mytides worstelt met het niveau, Simon Church is nog zeker tot januari uitgeschakeld met een heupblessure en Dani Schahin heeft al het hele seizoen last van zijn knie. 'Vorige week heeft hij voor het eerst weer met de groep meegetraind, met het oog op de januarimaand houden we goed in de gaten hoe zijn situatie zich ontwikkelt', aldus Caanen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.