Slachtpartij in Allianz Arena: Bayern haalt vernietigend uit tegen Bochum

Bayern München heeft de start van de Oktoberfesten in Zuid-Duitsland ingeluid met een klinkende zege op VfL Bochum: 7-0. Der Rekordmeister, spelend in een speciaal Oktoberfest-tenue, was na één helft al klaar met de bezoekers.

Bayern München
7 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

Vier dagen nadat Bayern Barcelona in de Champions League een pijnlijke avond bezorgde ontving de ploeg van trainer Julian Nagelsmann Bochum in de Allianz Arena. Leroy Sané opende na ruim een kwartier de score in München. De aanvaller krulde een vrije trap in het doel en liet keeper Manuel Riemann kansloos.

De goalie van Bochum zal met weinig plezier terugdenken aan de middag in Zuid-Duitsland. Na een half uur was het weer raak. Joshua Kimmich schoot op aangeven van Sané uit de draai en via een been van een tegenstander de 2-0 binnen. Niet veel later maakte Serge Gnabry er uit een counter ook snel 3-0 van. Op slag van rust wilde Vassilios Lampropoulos de bal terugspelen op Riemann, maar die werd verrast en zag de bal over de doellijn rollen: 4-0.

Monsterzege
Bayern nam in de tweede helft iets gas terug, maar kwam na een uur op 5-0. Na een combinatie tussen Sané en Gnabry vond Robert Lewandowski van dichtbij het net. De Pool vestigde weer eens een nieuw Bundesliga-record door voor de dertiende thuiswedstrijd op rij te scoren. De 6-0 kwam op naam van Kimmich, die simpel raak kon schieten na een kopbal van Leon Goretzka.

Diep in de tweede helft maakte Eric-Maxim Choupo-Moting uit een scrimmage de 7-0. Thomas Müller leek nog de 8-0 te maken, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Hekkensluiter Greuther Fürth met Jetro Willems en Nick Viergever is gewaarschuwd voor volgende week: het ontketende Bayern gaat vrijdag op bezoek in Fürth.

FSV Mainz 05
0 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

In Mainz stonden drie Nederlanders aan de aftrap bij het duel tussen FSV Mainz 05 en SC Freiburg. Bij de dit seizoen verrassend sterk presterende thuisploeg begonnen Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis en aan de kant van Freiburg bewaakte Mark Flekken het doel. De goalie hoorde vrijdag dat hij tot de voorselectie van Oranje behoort. Echt getest werd Flekken niet. Zowel Mainz als Freiburg had geen enkel schot op doel in de eerste helft. Ook na rust gebeurde er bijzonder weinig voor de doelen van Flekken en Mainz-keeper Robin Zentner. Zo hielden Mainz en Freiburg een punt over aan de wedstrijd.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 0
Borussia Mönchengladbach

FC Augsburg boekte met Jeffrey Gouweleeuw de eerste overwinning van het seizoen. Voor eigen publiek leek Daniel Caligiuri tegen Borussia Mönchengladbach de openingstreffer te maken, maar zijn inzet voor rust kwam tegen de paal. In de tweede helft leek Alassane Plea voor Gladbach de score te openen, maar zijn treffer werd bekeken door de VAR en afgekeurd vanwege buitenspel. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd viel alsnog de enige treffer. Op aangeven van Ruben Vargas schoof Florian Niederlechner de 1-0 binnen. Augsburg klimt door de zege naar de elfde plek en gaat over het teleurstellend presterende Gladbach heen.

Arminia Bielefeld
0 - 0
1899 Hoffenheim

Arminia Bielefeld ontving 1899 Hoffenheim voor een duel in het rechterrijtje van de Bundesliga. Robin Hack leek Bielefeld al na tien minuten aan de openingsgoal te helpen, maar zijn inzet eindigde op de paal. Aan de andere kant dook Andrej Kramaric geregeld dreigend op. Ook in de tweede helft konden beide teams niet tot scoren komen, waardoor ze genoegen moesten nemen met een punt: 0-0.