Simpele overwinning Barcelona, maar Messi scoort weer niet

Barcelona heeft dinsdagavond geen fout gemaakt door Celta de Vigo eenvoudig opzij te zetten in de Spaanse competitie. In Vigo was Barcelona duidelijk een maatje te groot: 0-3.

Dat Barcelona het duel met de nummer zestien van de competitie won is niet eens zo verbazingwekkend. Wel opvallend is dat Lionel Messi opnieuw niet tot scoren kwam. De kleine Argentijn was wel belangrijk met twee assists op Cesc Fabregas, al zou de 2-0 toegekend worden aan doelman Yoel.

De sluitpost kreeg de bal in de tweede helft ongelukkig op zijn rug nadat die terugkaatste van de kruising. In de eerste helft had Alexis Sánchez de score al geopend, terwijl Fabregas na 54 minuten wel zelf trefzeker was. Op aangeven van Messi rondde de aanvallende middenvelder bekwaam af.

Met twee afgemeten passes op de Fabregas toonde Messi weliswaar zijn waarde, maar het feit dat hij wederom niet trefzeker was is opmerkelijk gezien zijn moyenne van de laatste jaren. Zijn laatste competitietreffer maakte hij vorige maand tegen Almería (2-0 winst). Tegen Real Valladolid (4-1 overwinning) kwam hij vervolgens niet in actie, terwijl hij tegen Osasuna (0-0) en bij de 2-1 winst op Real Madrid niet tot scoren kwam.

Tegen Celta de Vigo kreeg de nummer tien van Barcelona diverse kansen om zijn negende competitietreffer aan te tekenen, maar vond daarbij doelman Yoel meermaals op zijn weg. Daardoor bleef de marge op drie en boekte de Catalaanse topclub alweer de tiende overwinning van dit seizoen. De voorsprong op achtervolger Atlético Madrid bedraagt, met een wedstrijd meer, vier punten.