Barça-trainer Martino wil niets weten van vormcrisis Messi

Barcelona won dit weekend de Clásico tegen Real Madrid, maar in Spanje maakt men zich een beetje zorgen over Lionel Messi. De Argentijnse vedette scoorde een maand geleden voor het laatst in competitieverband.

Barça-trainer Martino wil niets weten van vormcrisis Messi

Destijds was hij bij Almería (2-0 winst) verantwoordelijk voor de eerste goal. Tegen Real Valladolid (4-1 overwinning) kwam hij vervolgens niet in actie, terwijl hij tegen Osasuna (0-0) en bij de 2-1 winst op Real Madrid niet tot scoren kwam. Ook in het Champions League-duel met Celtic (1-0 winst) trof hij geen doel, tegen AC Milan (1-1) vervolgens weer wél.

Na acht competitiewedstrijden staat hij op evenzoveel doelpunten. Al met al geen slechte cijfers, maar bij de Wereldvoetballer van het Jaar wordt in zo'n geval gesproken van een dipje. Barça-trainer Gerardo Martino vindt dat onzin. 'Daar maakt de buitenwereld zich drukker over dan wijzelf', meldde hij op het perspraatje voorafgaand aan het bekerduel bij Celta de Vigo van dinsdagavond.

'Ik maak me geen zorgen over of hij wel of niet scoort', ging Martino verder. 'Zijn inbreng in het team is enorm belangrijk. Ik zie het probleem niet zo. Zijn aanwezigheid is een geweldige impuls voor ons allemaal.'

De Argentijnse trainer ging ook in op de situatie van de weer fitte Isaac Cuenca. Hij zit, net als Gerard Piqué, niet bij de wedstrijdselectie. 'Als Isaac in vorm is, zullen we hem in de selectie opnemen. Maar hij heeft keihard gewerkt en moet zo snel mogelijk weer zo goed mogelijk worden', aldus Martino over de vleugelspeler die vorig jaar werd verhuurd aan Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen