Siem de Jong: 'Een warm welkom in Amsterdam? Geen idee'

Reacties

Siem de Jong werd vier keer kampioen met Ajax, dat zondag de laatste tegenstander is van PSV dit kalenderjaar. Een bijzonder duel voor de van Newcastle United gehuurde middenvelder.

Siem de Jong: 'Een warm welkom in Amsterdam? Geen idee'

'Ik heb daar een mooi verleden gehad, dat klopt. Maar nu is alles anders', aldus De Jong tegenover Voetbal International. 'Ik speel voor PSV en wil zondag winnen in Amsterdam. Of ik een warm welkom krijg? Ik heb geen idee.'

Afgelopen zaterdag maakte De Jong zijn eerste doelpunt in dienst van PSV. Hij bezorgde de Eindhovenaren daarmee een 1-0 zege thuis tegen Go Ahead Eagles. De middenvelder beseft dat het allemaal nog veel beter kan. 'Zeker. Ik heb een beetje pech gehad. Ik denk dat ik maar drie, vier keer negentig minuten heb gespeeld. Nadat ik twee keer negentig minuten had gespeeld, liep ik een kleine blessure op.'

'Daardoor moest ik weer opbouwen. Dat breekt helaas dan toch een beetje die periode. Ik hoop na de winter met nog maar één wedstijd in de week inderdaad weer belangrijk te zijn', besluit De Jong.

Het duel tussen Ajax en PSV, dat zondag wordt afgewerkt in De Arena, begint om 16.45 uur. Ajax heeft na zestien wedstrijden 36 punten en bezet daarmee de tweede plaats achter Feyenoord, dat drie punten voorsprong heeft. PSV is met 33 punten derde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.