PSV trekt zege op Go Ahead bibberend over streep

Reacties

PSV heeft in eigen huis met grote moeite gewonnen van Go Ahead Eagles. Door de 1-0 zege slinkt het gat naar Ajax en Feyenoord naar drie punten, maar titelprolongatie lijkt op basis van het aanhoudend zwakke spel van de Eindhovenaren ver weg.

PSV trekt zege op Go Ahead bibberend over streep

De toeschouwers in het Philips Stadion zagen zaterdagavond een PSV zoals zo vaak dit seizoen: ongeïnspireerd, slordig en stroperig. Het waren precies die euvels die PSV midweeks al progressie in Europa hadden gekost. Trainer Phillip Cocu viel tegen Go Ahead terug op een 4-3-3-systeem met Luciano Narsingh en Gastón Pereiro op de vleugels, maar dat maakte voor het spel in vergelijking tot het doelpuntloze gelijkspel tegen FK Rostov weinig verschil.

PSV kreeg in de eerste helft wel wat schietkansen via Narsingh (redding Theo Zwarthoed), Bart Ramselaar (paal) en Davy Pröpper (door Sander Duits geblokkeerd), maar over het algemeen was het spel van de kampioen veel te pover om Go Ahead langdurig in verlegenheid te brengen. Daardoor stond het halverwege nog 0-0, een stand die bij drie van de afgelopen vijf duels van PSV ook de eindstand was.

Na rust nam de vrees van het thuispubliek voor een herhaling van zetten steeds verder toe, want de pauze had PSV bepaald niet geïnspireerd. Het ontbrak de Eindhovenaren aan creativiteit en ogenschijnlijk ook aan zelfvertrouwen. Van Go Ahead, dat de verdedigende stellingen dermate fanatiek bewaakte dat het amper aan aanvallen toekwam, had PSV evenwel weinig te vrezen.

In de 68ste minuut kreeg PSV eindelijk de verlossing in de vorm van de 1-0. Joshua Brenet kreeg de bal op links met wat geluk mee via een Go Ahead-been en zette voor op invaller Siem de Jong, die de bal bij de tweede paal binnentikte. In de slotfase kreeg invaller Steven Bergwijn twee aardige kansen op een twede goal, maar Zwarthoed voorkwam tot twee keer toe dat hij de bal in de kruising krulde.

Daardoor was het in de slotfase opletten geblazen voor PSV, want Go Ahead kwam er via de counter nog een paar keer uit. Scoren deden de Deventenaren niet, waardoor zij met elf punten uit zestien duels laatste blijven in de Eredivisie. PSV staat met 33 uit zestien derde. Het verschil met koploper Feyenoord en nummer twee Ajax, die allebei zondag in actie komen, bedraagt drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.