Sheffield Wednesday haalt Pelupessy weg bij Heracles

Reacties

Joey Pelupessy vervolgt zijn carrière in Engeland. De 24-jarige middenvelder verhuist per direct van Heracles Almelo naar Sheffield Wednesday.

Sheffield Wednesday haalt Pelupessy weg bij Heracles

Heracles was niet happig om Pelupessy te laten vertrekken. De Almelose club wees eerder de toenadering van New York City FC af. Sheffield Wednesday, dat zeventiende staat in het Championship, had meer succes bij de Tukkers.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma licht via het digitale thuis de transfer toe: 'We verliezen in Joey een goede voetballer en een goed mens. Vanuit zijn status als jong talent heeft hij zich doorontwikkeld tot bepalende speler. De kans die wij hem hebben geboden heeft hij de afgelopen jaren met beide handen aangegrepen. Joey zelf wilde de overgang naar Sheffield Wednesday graag maken en dat gunnen wij hem.'

Pelupessy tekent een meerjarig contract bij The Owls, die naar verluidt ruim twee miljoen euro betalen voor de middenvelder. Hij is de eerste nieuweling die Jos Luhukay als manager van Sheffield Wednesday verwelkomt. De Nederlandse trainer trad eerder deze maand aan als opvolger van Carlos Carvalhal. Na Glenn Loovens en Joost van Aken is Pelupessy de derde Nederlander in de selectie van Sheffield Wednesday.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.