Shakhtar Donetsk bindt Lucescu voor nog twee jaar

Mircea Lucescu gaat de tien jaar als trainer van Shakhtar Donetsk volmaken. De Roemeense oefenmeester verlengde zijn contract bij de Oekraïense topclub maandag met nog eens twee jaar.

Shakhtar Donetsk bindt Lucescu voor nog twee jaar

Lucescu, 67 inmiddels, werkt al sinds 2004 bij Shakhtar. Met de ambitieuze club wil hij graag Europees succes behalen. 'Ik denk dat we steeds dichter bij de Europese topclubs komen. Ik weet zeker dat we onze grenzen opnieuw kunnen verleggen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen', aldus Lucescu.

Dit seizoen strandde Lucescu met Shakhtar Donetsk in de achtste finales van de Champions League. Borussia Dortmund dwarsboomde de weg naar de kwartfinale. 'Een terechte uitschakeling, maar we komen sterker terug dan ooit.'

Onder leiding van Lucescu behaalde Shakhtar Donetsk al veel prijzen. Behalve zes landstitels en vier nationale bekers won de succescoach met de club uit Donetsk in 2009 ook de laatste editie van het UEFA Cup-toernooi. Shakhtar lijkt ook dit seizoen weer de landstitel in Oekraïne te gaan veroveren.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen