Lucescu baalt stevig van kinderlijke fouten bij Shakhtar

Hoewel Mircea Lucescu meende dat een 2-2 gelijkspel een terechte uitslag was, baalde de ervaren trainer van de kinderlijke fouten die zijn ploeg Shakhtar Donetsk maakte tegen Borussia Dortmund. Door een late goal van Mats Hummels, in de 87ste minuut, namen de Duitsers een 2-2 gelijkspel mee richting de return in de achtste finales van de Champions League.

'Helaas hebben we ons doel niet bereikt', analyseerde Lucescu direct na afloop. 'Maar ik moet wel toegeven dat de uitslag terecht was. Onze tegenstander heeft nog maar eens aangetoond goed voorbereid te zijn. Ze speelden agressief en zorgden bij ons voor een hoop problemen. We hebben door fouten twee keer de voorsprong weggegeven en dat mag niet.'

'We maakten kinderlijke fouten', vervolgt Lucescu over het weggeven van de doelpunten. 'We hebben lang gepraat over het verdedigen bij standaardsituaties, maar deden dat alsnog helemaal fout. Daarom hebben we nog wel wat werk te verzetten voor de return', die op 5 maart plaats heeft.

Voor de Oekraïners was het duel met Dortmund het eerste officiële optreden in ruim twee maanden. 'En daarom waren we bij het begin wat onzeker', verklapte Lucescu. 'Maar de goal van Srna kwam daarom op een perfect moment. Helaas hebben we in de laatste minuten aangetoond een goed resultaat momenteel niet te kunnen verdedigen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.