Shakhtar hervat Oekraïense competitie met ruime winst

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Shakhtar Donetsk heeft de Oekraïense competitie hervat met een 4-1 overwinning op Volyn Lutsk • De onbetwiste koploper werd al na tien minuten in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Oleg Shandruk en maakte vijf minuten later zelf de 2-0 via verdediger Olexandr Kucher • Na rust woog een tegengoal van Eric Bicfalvi niet op tegen de treffers van Douglas Costa en Eduardo da Silva • Shakhtar heeft nu een voorsprong van liefst zestien punten op Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat later dit weekend nog wel in actie komt • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.