Sevilla wil contract succescoach Sampaoli openbreken

Reacties

Spaanse media brachten hem al in verband met Barcelona, maar Sevilla maakt zich geen enkele zorgen over de toekomst van Jorge Sampaoli. De Argentijnse trainer heeft een aanbod in beraad om zijn contract met een jaar te verlengen.

Sevilla wil contract succescoach Sampaoli openbreken

Sampaoli is pas sinds afgelopen zomer werkzaam bij de winnaar van de Europa League, maar zou na dit seizoen alweer kunnen vertrekken naar Barcelona indien die club niet verdergaat met Luis Enrique. Voorzitter José Castro stelt in gesprek met radiostation Cadena SER echter dat de 56-jarige tacticus het uitstekend naar zijn zin heeft in Andalusië.

Beide partijen willen daarom graag met elkaar verder. 'We praten met hem over de toekomst en hebben hem een eenjarige verlenging aangeboden', vertelde Castro over de gewilde Sampaoli, die afgelopen zomer een tweejarig contract ondertekende. 'We hopen dat hij bij ons blijft, niet voor een of twee jaar maar veel langer.'

Voordat het zover is, praat Sevilla eerst met Sampaoli over de doelstellingen voor de komende jaren. 'Hij is een geweldige keus geweest. We zijn extreem gelukkig met hem en ons seizoen.' Sevilla staat na 23 speelronden derde in de Primera División en staat woensdag in de achtste finale van de Champions League tegenover Leicester City.

En dus blijkt dat de lat nog steeds omhoog kan in Andalusië, nadat Sevilla onder leiding van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Unai Emery drie keer de Europa League veroverde. 'Dat had nog geen enkele trainer gepresteerd. Maar Sampaoli is weer een heel andere coach dan Emery en heeft de club nieuwe doelen bezorgd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.