Sevilla geeft Rangers een pak slaag in Glasgow

Sevilla staat in Groep G van de Champions League al vier punten los van de concurrentie. De Spanjaarden hielden verschrikkelijk huis in Schotland, waar Glasgow Rangers een forse thuisnederlaag moest slikken.

Glasgow Rangers-Sevilla 1-4In de eerste helft duidde nog niets op een grote zege voor Sevilla. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-0 ruststand. Daarbij moet worden aangetekend dat Rangers zelfs recht had op een penalty, nadat Steven Naismith binnen het strafschopgebied tegen de grond was gewerkt door Abdoulay Konko.

Diezelfde Konko onderscheidde zich in positieve zin door Sevilla in de 51ste minuut naar een 0-1 voorsprong te koppen. Daarna was het hek van de dam. De gasten maakten optimaal gebruik van de ruimte en leverden een aantal fraaie aanvallen af. Adriano Correia, Luis Fabiano en Frédéric Kanouté zorgden met hun goals voor 0-4, waarna Nacho Novo de Schotse eer redde.

Unirea Urziceni-VfB Stuttgart 1-1De Roemeense underdog hield knap een gelijkspel over aan de thuiswedstrijd tegen de Duitse favoriet. Stuttgart kwam in de eerste helft op voorsprong toen Serdar Tasci raak schoot na doorkoppen van Timo Gebhart. Unirea kwam vlak na rust op gelijke hoogte via een geplaatst schot van Dacian Varga. Het leverden de Roemenen hun eerste punt op in de Champions League. Stuttgart speelde voor de tweede keer gelijk.