Servië verslaat Grieken mede dankzij zwabberbal Gudelj

Reacties

Mede dankzij een doelpunt van Nemanja Gudelj heeft Servië de eerste interland na het vertrek van bondscoach Dick Advocaat gewonnen. Op bezoek bij Griekenland, dat na het ontslag van trainer Claudio Ranieri ook op zoek is naar een nieuwe coach, werd het 2-0.

Servië verslaat Grieken mede dankzij zwabberbal Gudelj

Onder leiding van Advocaat won Servië – behoudens de reglementaire zege op Albanië (3-0) na het veel besproken drone-incident – geen enkele wedstrijd. Duels met Armenië (1-1) en Frankrijk (1-1, vriendschappelijk) leverden een gelijkspel op, waarna een 3-1 nederlaag tegen Denemarken afgelopen vrijdag voor de 67-jarige Hagenaar aanleiding was om op te stappen.

Tegen het in de EK-kwalificatiereeks eveneens kwakkelende Griekenland (één punt) stevende Servië na een uur af op de eerste zege van het seizoen, toen Radosav Petrovic de score opende. De 25-jarige middenvelder kreeg van interim-trainer Radovan Curcic de voorkeur boven AZ-speler Nemanja Gudelj, die onder Advocaat nog telkens een basisplaats kreeg. Als invaller toonde Gudelj (foto) echter ook zijn waarde door met een zwabberend afstandsschot in de extra tijd zijn eerste interlandgoal te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.